Easy Rider
Ο ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟΣ ( Υποβαθμισμενος ) ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ
Λίγα λόγια για εμένα
Oι χρηματιστηριακες μου εκτιμησεις σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν "επενδυτική πρόταση" ή προτροπή για οποιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης μετοχών και άλλων κινητών αξιών. Επισης δεν πρεπει να μας διαφευγει οτι η απληστια κοστιζει ακριβα ...
(διαβάστε περισσότερα)
ΝΕΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ
Σύνδεσμοι


Ο TRADER .... ΕΙΝΑΙ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ Η ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ??? (2ο)
13557 αναγνώστες
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007
10:44

 

Ο TRADER .... ΕΙΝΑΙ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ Η ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ  ???

 ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

 

 ΜΕΡΟΣ 2ο

 Για να απαντησουμε το ερωτημα πρεπει πρωτα να δουμε τι ειναι ο τζογαδορος και ο παικτης και μετα να δουμε αν ο trader ειναι εθισμενος στον τζογο . 

 

 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙ ΤΖΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΖΟΓΑΔΟΡΩΝ  ΚΑΙ TRADERS  .

ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΟΓΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ (ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ )

 http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13751&m=C12&aa=1

 Τα τυχερά παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα

Απο τις μαρτυρίες των ομηρικών επών γίνεται φανερό ότι οι πρόγονοί μας αρέσκονταν στον τζόγο 

 (ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ )

 Το κρατικό ίδρυμα ραδιοτηλεοράσεως διαφημίζει από την τηλεόραση ότι επιτρέπεται η είσοδος στο παιχνίδι BINGO ακόμα και σε άτομα που είναι μόλις άνω των 15χρονών.

 

 Καθισμένοι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μπροστά στο τραπέζι με την πράσινη τσόχα, με τα φύλλα της τράπουλας να μοιράζονται για μια παρτίδα πόκερ, πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι εκείνη τη στιγμή παίζουν ένα... μινωικό παιχνίδι; Και βέβαια κανείς δεν έχει στο μυαλό του όταν ρίχνει τα ζάρια ότι οι εξάρες που θα του χαρίσουν τη νίκη είναι η «ριξιά της Αφροδίτης» ή ότι ο απευκταίος άσος ονομάζεται «ριξιά του σκύλου».

 

  ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ .....ΤΗ ΡΙΞΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ( ΜΑΥΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΦΟΥΚΑΡΑ ).

Τα δώδεκα πλακίδια από φαγεντιανή με τους επαναλαμβανόμενους, γραπτούς χαρακτήρες στη μία τους όψη, που ήρθαν στο φως κατά την ανασκαφή στο μινωικό ανάκτορο της Ζάκρου, μπορεί να μιλούν για ένα παιχνίδι βασισμένο στην ίδια αρχή με αυτήν μερικών σύγχρονων παιχνιδιών με χαρτιά, όπως η πόκα και το πόκερ, λένε σήμερα οι μελετητές του ευρήματος. Αλλωστε η ύπαρξη επιτραπέζιων παιχνιδιών στη μινωική Κρήτη δεν αμφισβητείται. Οπως και άλλα σημερινά τυχερά παιχνίδια έτσι και το πόκερ μπορεί λοιπόν να έλκει την καταγωγή του από την αρχαιότητα. Τόσο μακρινή όσο και 3.500 χρόνια πριν.

    Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ   ΜΙΝΩΑ  ΦΛΟΣ ΡΟΥΑΓΙΑΛ (Royal Flush)  Ο ΚΕΡΑΤΑΣ  

  ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ .

 

Η ΚΥΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ TRADING ΕΠΙΣΗΣ .
(Απειλεί τη ψυχική υγιεινή της νεολαίας μας , δέν θα ξεχάσω τούς νέους το 99 πού δεν ήθελαν τίποτα αλλο απο τον υπολογιστή ή το κινητό τους )

ΌμηροςΑπό τις μαρτυρίες των ομηρικών επών ήδη γίνεται φανερό ότι οι Ελληνες αρέσκονταν στα παιχνίδια ενώ η αμέσως επόμενη διαπίστωση είναι ότι τα περισσότερα από αυτά διατηρήθηκαν ως εμάς, συχνά αναλλοίωτα, ακόμη κι αν πέρασαν χιλιάδες χρόνια. Ενδεχομένως γιατί οι άνθρωποι αναφορικά με το παιχνίδι αλλά και τον τζόγο παραμένουν ίδιοι. Οι αργόσχολοι σαν τους μνηστήρες της Πηνελόπης στον Ομηρο μαζεύονταν συχνά στο ύπαιθρο για να παίξουν. Και στην Κόρινθο, κάτω από την Ακρόπολη, υπήρχε ένας ιδιαίτερος τόπος συνάντησης των παικτών. Οσο για το πλέον τυχερό παιχνίδι, την κυβεία, η ελληνική παράδοση αναφέρει τον ομηρικό ήρωα Παλαμήδη ως εφευρέτη του, ο οποίος το επινόησε, καθώς λέει ο Σοφοκλής, κατά τη διάρκεια της μακράς πολιορκίας της Τροίας. Στον Παλαμήδη άλλωστε απέδιδαν ένα ακόμη αγαπητό παιχνίδι, αυτό του διαγραμμισμού, της ντάμας δηλαδή.

Τα παιχνίδια κυβείας λοιπόν, δηλαδή τα ζάρια, οι αστράγαλοι που στο Βυζάντιο ονομάζονταν κόττια, για να φθάσουν ως εμάς με τις ονομασίες κότσι, κότσια, βεζίρης κτλ., τα «μονά - ζυγά» που τα έπαιζαν με χάλκινα νομίσματα αλλά και με κοκαλάκια και κουκιά, το «κορόνα - γράμματα», τα πεντόβολα, οι κοκορομαχίες ή οι αγώνες ορτυκιών (ορτυγοκοπία), που πάθιαζαν τους επαγγελματίες του στοιχήματος, και πολλά άλλα ακόμη, όπως ο ιμαντελιγμός, η πεντάλιθα, ο αρτιασμός, η πλειστοβολίδα και άλλα, παιχνίδια του τζόγου τα περισσότερα ή έστω παιχνίδια με έντονο τον παράγοντα της τύχης, διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παικτών διά μέσου των αιώνων. Αλλωστε ακόμη και τα πιο αθώα παιδικά παιχνίδια θεωρήθηκαν κάποια στιγμή τυχερά, υπακούοντας στο πάθος των ανθρώπων για τον τζόγο.

Αυτοκράτορες-παίκτες 

Ανθρωπόμορφα ζάρια από ασήμι (1ος αι.), Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

 

 

Ολες οι κοινωνικές τάξεις μπερδεύονταν έτσι μέσα στο πάθος του παιχνιδιού και των στοιχημάτων, τα οποία, παρ' ότι ήταν παράνομα τις περισσότερες φορές, δεν έπαυαν να προσελκύουν τους ανθρώπους. Παθιασμένοι παίκτες ζαριών οι Αθηναίοι μπορεί να έχαναν ακόμη και περιουσίες στα κυβεία ή κυβευτήρια, τα οποία σήμερα ονομάζουμε μπαρμπουτιέρες. 

 

 
Πήλινο ζάρι με την προσωπογραφία του Παλαμήδη, του επινοητή της κυβείας και των κύβων (7ος αι. π.Χ. αι.), Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα

Στο Βυζάντιο, παρ' ότι εξέλιπαν πολλά αρχαιοελληνικά παιχνίδια, τα κυβευτικά πρωταγωνιστούσαν στη ζωή των ανθρώπων από τους αυτοκράτορες ως τους λαϊκούς. Ζάρια έπαιζαν με μανία ο Λέων Φωκάς, αδελφός του Νικηφόρου Φωκά, ο Ρωμανός Β', γιος του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, και ο Κωνσταντίνος Η', που ήταν μάλιστα και διαρκώς χαμένος, όπως παραδίδει ο Μιχαήλ Ψελλός.

  «Δημήτριος τυφλός ουδέ βλέπει ουδέν παίζων αστραγάλους έκλεψεν αυτώ Ερμίας αστραγάλους» λέει μια επιγραφή από τη Δήλο, δείχνοντας το πάθος για τον τζόγο, που δεν σέβεται ούτε τις ανθρώπινες ανάγκες. Οι αστράγαλοι, προσφιλές παιχνίδι τύχης και κερδοσκοπίας σε όλες τις εποχές, αναφέρονται για πρώτη φορά στον Ομηρο, όταν λέει ότι ο Πάτροκλος είχε σκοτώσει πάνω στο παιχνίδι τον φίλο του Κλεισώνυμο «χολωθείς αμφ' αστραγάλοισιν».  

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ !!! Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ .

 Σκηνές που εικονίζονται πάνω στα αρχαία αγγεία μιλούν σαφέστατα για μια άλλη ενασχόληση των αρχαίων Αθηναίων: στοιχήματα για κόκορες, για ορτύκια, καμιά φορά και για σκυλιά. Ο τζόγος σε όλη του την ένταση. Οι παίκτες στοιχηματίζουν ολόκληρες περιουσίες στα ζώα που κτυπιούνται, τα οποία άλλωστε έχουν αναθρέψει γι' αυτόν τον σκοπό. Τους καλλιεργούν την επιθετικότητα, δίνοντάς τους σκόρδο και κρεμμύδι, και δένουν στα πίσω νύχια των πετεινών μεταλλικά πλήκτρα για να προκαλούν στον αντίπαλο θανάσιμα τραύματα. ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ Η ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ?

 

Το βέβαιο είναι ότι τα τυχερά παιχνίδια δεν είναι εφεύρεση της εποχής μας αλλά η αφετηρία τους βρίσκεται στις απαρχές των ανθρώπινων κοινωνιών. Ισως γιατί πηγάζουν από την ανθρώπινη φύση, που θέλει να προκαλέσει την τύχη, να αντιμετωπίσει τη μοίρα και να παλέψει μαζί της. Με όποια αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση όμως η επιβίωσή τους επιβεβαιώνει τη διατήρηση αρχαίων συνηθειών ως συνέχεια του ίδιου πολιτισμού από τους μινωικούς χρόνους ως σήμερα.

ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ TRADER

 

 

 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...... 

Ο ΤΖΟΓΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΑ  ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ .

ΔΙΚΑΙΑ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΤΖΟΚΟΝΤΑ ΕΔΩ  ? Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ  

 

 


Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

23/10 11:38  Goldmine
5* Eπικροτώντας την επίπονη σύνθεση αυτού του άρθρου και την ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή!
23/10 19:02  zaftheo
O trader είναι Τζογαδόρος "χαμηλότερου" ρίσκου φίλε GARV.

5*
23/10 19:05  EASY RIDER ( GARV )
Περιμενε να φθασουμε στον trader .
23/10 20:24  pipini
Tres bien m.garv
bravo bravo bravo

cinq etoiles
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΥΡΑ.
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ , ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΣ.
BLOG ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ .......ΟΛΑ
***********************************
ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ BLOG ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ , ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ......
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις